måndag 9 november 2009

Ovenfor Polarsirkelen...

  
Utsikt på jobb..
Mobilen vill inte stå stabilt...
Norsk frukost...
  
I fredags tog jag flyget från Köpenhamn till Oslo där jag fick vänta några timmar innan nästa plan. När man landade i Oslo var man tvungen att hämta sitt bagage för att gå genom tullen och sedan lämna in det igen. Klockan var ca 18 när jag hade hämtat mitt bagage och gav mej av till Nordlandssykehuset där jag skulle hämta min nyckel. Det är kolmörkt ute och blåser friska polarvindar. Det kändes som ett riktigt öststatshus. Jag tog på mej dunjackan för att gå bort till Rema 1000 och handla lite mat. I lördags gick jag mest runt för att lokalisera mig, hitta biblioteket och så vidare. I söndags var jag på upptäcksfärd igen, packade matsäck och gick på tur 6,5 timmar utmed klipporna och på vägen hem hittade jag simhallen med! Idag var jag min första dag på sjukhuset och Sissel mötte mig nere vid entrén. Nytt program och nytt språk....det blev en hel del fel, svårt att höra och svårt att stava det blir någon konstig blandning av norsk/svensk. Men jag har en underbar utsikt här från 9:e våningen...

Dagens norska ord: hybelkanin = dammråtta
Dagens soundtrack: Lullaby - The Storm

2 kommentarer:

Peter G. sa...

Hej.
Vilka läckra vyer, lite bättre än va en annan ser från kontorsfönstret ;-).
Blir lite delad, å ena handen vill vi ju ha "hem" dig igen, å andra sidan vi vi ju ha nån å besöka uppe i vackra nord Norge :-).
Kan ju inte komma upp förrän tidigast i febr. så innan dess får du inte åka "hem" ;-)
Ha d bäst.
/Peter

Pradeep Kumar Garimella sa...

Hej Ylva,

Why don't you translate everything in English so that some of your friends like me will also get to know more about your expeditions.


Pradeep.